Omgeving bij Panache resort

Wat er allemaal te doen is in Jan Thiel


Jan Thiel is een van mijn favoriete buurten en plaatsen op Curaçao. Dit was al zo van kinds af, met name het bekende strand. Jan Thiel ligt aan de zuidkust op het oostelijke deel van het eiland. Het strand is een van mijn favoriete stranden, het uitzicht is prachtig, de faciliteiten, het eten, de zee, het witte zandstrand en de hele sfeer is perfect. Het is moeilijk te beschrijven wat Jan Thiel zo geweldig en adembenemend maakt. Vanaf het moment dat ik een voet op het strand zet of in een van de restaurants ga zitten lijkt het alsof al mijn zorgen verdwijnen, weggeblazen door een heerlijke bries.

 

Jan Thiel, het Strand
Jan Thiel is een prive strand en voor de mensen die niet in de hotels en appartementen verblijven is er een entreeprijs van ANG 6,- per persoon. Als je binnen bent geniet je meteen van de ambiance, het witte zand op het strand, de zee een paar meters verderop met helder turquoise water. Er zijn comfortabele  Cabanas, strandstoelen onder de palmbomen en dat maakt het relaxen op het strand alleen meer lekkerder.

Het lekker luieren in de strandstoel, het genieten van de zon, het strand en de zee, allemaal heerlijke manieren om je dag op Jan Thiel door te brengen maar er is nog zoveel meer.

 

Winkels en Restaurants
Er zijn dicht bij het strand verschillende winkel(tjes) voor alle strand gerelateerde spullen, een Dushi winkel, BijBlauw Concept Store, pedicure en massage salons en informatie balies. En vergeet niet de winkels op het Papagayo Beach plein, waar je een supermarkt en sushi restaurant, een winkel voor heerlijk Italiaans ijs en pizza, een casino en een sport bar voor drankjes en snacks kunt vinden. Dan zijn er nog diverse accessoires-, souvenirs- en kleding shops en een juwelierszaak.

 

Naast al deze winkels op Jan Thiel en aan het Papagayo Beach plein vinden we ook nog een aantal mooie restaurants grenzend aan het strand. Zest Mediterranean en Zest Beach Café die aan de linkerkant van Jan Thiel liggen, dichtbij het Papagayo hotel. Zanzibar restaurant en bar ligt in het midden op het strand en de gasten kunnen hier relaxen op hun strandbed en vanaf daar eten en drinken bestellen. Aan de rechterkant treffen we Tinto aan met haar heerlijke Argentijnse keuken en haar mooie uitzicht op de zee. Dan hebben we ook nog Koko’s, achter Tinto en de duikshop. Er valt zoveel te eten en te shoppen op Jan Thiel, de opties zijn open.

 

Activiteiten: duiken, Zapata Flyboard en vertrekpunt voor boottrips
Zoals verteld, er is veel te doen op Jan Thiel, het strandbezoek, winkelen en eten, maar er zijn ook activiteiten, zoals het Scuba Do duikcentrum, achter Tinto helemaal rechts op het strand. Scuba Do is PADI gecertificeerd en heeft een mooi gemengd aanbod van duiktrips rond Curaçao en de omgeving van Jan Thiel. Ze geven ook volledige duikcursussen tot PADI-certificaat, maar ook een introductie cursus die ik zelf gedaan heb en dat was een unieke ervaring. Op het strand zelf is Zapata Flyboard, waarmee je boven het water “vliegt” staande op krachtige waterstralen die je omhoog houden. Er vliegt altijd wel iemand rond boven Jan Thiel.